top of page

Birlikte Güçlüyüz: Ankara'daki Kadın Girişimi Kooperatifleri ve Ticaret İl Müdürlüğü, iş birliği ve çözüm odaklı adımlarla geleceğe adım atıyor.

Ankara, 09/05/2024 - Perşembe

Ankara Ticaret İl Müdürlüğü'nde gerçekleşen önemli bir toplantıda, Ankara'da faaliyet gösteren Kadın Girişimi Kooperatifleri ile Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileri bir araya geldi. Toplantının amacı, kooperatiflerin karşılaştığı sorunları belirlemek ve çözüm önerileri geliştirmekti.


Toplantıya Ankara Ticaret İl Müdürü Elif Tan ve uzmanı Mine Sakarya'nın yanı sıra, Anadolu Kalkınma Kooperatifi, Emekçi Bozkır Kadın Kooperatifi, Eryaman Öncü Kadın Kooperatifi, Mamak Kadın Kooperatifi, Kızılcahamam Kadın Kooperatifi, Zeytindalı Kadın Kooperatifi, Bika Birleşmiş Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Beri Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, ve Kad-Der Kadın Kooperatifleri Dayanışma Derneği'nden yönetim kurulu başkanları da katıldı.


Toplantıda öne çıkan konular arasında kooperatiflerin karşılaştığı pazarlama ve dağıtım zorlukları ile yönetim ve organizasyon eksiklikleri bulunuyordu. Bu sorunlara çözüm getirmek adına çeşitli öneriler masaya yatırıldı.


Pazarlama ve dağıtım konusunda iş birliği yapılması ve bir üst birlik kurulması fikri üzerinde duruldu. Ticaret Bakanlığı, Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü'nden Üst Birlik hakkında detaylı bir sunum talep edilmesi ve Ankaradaki tüm kadın girişimi kooperatifi üyelerinin katılımıyla bilgilendirme yapılması önerildi. Ayrıca, mevcut birliğin ziyaret edilmesi kararı alındı.


Yönetim ve organizasyon konularında ise, Ticaret İl Müdürlüğü nezdinde bir Whatsapp grubu kurulması kararlaştırıldı. Bu gruba kooperatiflerin yönetim kurulu başkanları eklenerek, gerekli duyurular ve bilgilendirmeler buradan yapılacak.


Birlik kurulması durumunda, birlik üzerinden kooperatif üyelerine kapasite geliştirme eğitimleri düzenlenmesi önerildi. Ayrıca, birlik için finansman önerileri de sunuldu. Birlik kurulması halinde, birliğin aidat ve giderlerinin Kalkınma Ajansı veya benzeri kuruluşlar tarafından karşılanabileceği önerisi masaya yatırıldı.


Toplantı sonunda katılımcılar arasında olumlu bir iş birliği ortamı oluştu ve kooperatiflerin karşılaştığı sorunların çözümü için birlikte çalışma kararı alındı.


Bu toplantı, Ankara'daki kadın girişimi kooperatiflerinin daha etkin bir şekilde faaliyet göstermesi adına önemli bir adım olarak kaydedildi.


Birlikte Güçlüyüz: Ankara'daki Kadın Girişimi Kooperatifleri ve Ticaret İl Müdürlüğü, iş birliği ve çözüm odaklı adımlarla geleceğe adım atıyor.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page